Emmy design - The ice skater cardigan

Halloj raringar, här försöker jag se söt ut i spegeln.
 
 
Egentligen var det min kofta som skulle fotograferas. Den kommer från Emmy design och har den perfekta 40-talspassformen.
 
 
Liten puffärn och kort midja!
 
 
Den heter The Ice Skater Cardigan och är i färgen Mint


Den har dock inte alltid suttit så bra, fast den är i storlek 34/36.
 
 
Stor i storleken och långa ärmar. MEN, jag fick tipset av Emmy herself att tvätta den lite för varmt så den skulle krympa. Jag gick så långt att jag körde den på 90 grader men inget hände.
 
Till slut sprättade mamma upp sömmarna och sydde in alla delar var för sig.
 
 
Så nu sitter den perfekt och i onsdags kombinerade jag den med senapsgul kjol och hästsvans. 

Secondhand har levererat igen!

Igår tog jag en sväng in på Myrorna efter jobbet.
 
 
Jag brukar sällan fynda där men igår hittade jag dessa fina koppar. Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag ska behålla dem eller ge dem till Miriam som jag vet redan har ett gäng likadana.
 
 
Guld och turkos, alltid lika fint ihop.
 
 
Jag hittade också det bästa fyndet på länge! Brun kofta från sextiotalet i den perfekta passformen. (kort midja och långa ärmar). Håller alltid utkik efter dessa men hittar dem sällan i fint skick och till bra pris. Denna hängde på barnavdelningen, passade perfekt och kostade bara 45:-

Helgfrukost och ny lugg

I söndags åt vi pannkakor med nykokt sylt till frukost innan jag tvättade sex maskiner tvätt och städade. Bra början på en produktiv dag. Förutom monsterberget med tvätt gjorde jag även semlor, både vanliga och glutenfria. Sen kom jag på att jag verkligen inte förstår tjusningen med detta bakverk, grädde på bröd med mandelmassa.. Mår illa bara jag tänker på det.
 
 
Och så här fortlöper lugg-projektet. Den klipptes rak i fredags men efter en tvätt såg jag bara ut som Ronja Rövardotter, så den fick hamla på sniskan igen.