Nytt smink - Besame

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och köpt några produkter från Besame cosmetics. Jag har länge varit sugen på att beställa men inte vetat om det varit värt det då jag bara sett sminket på bild.
 
 
Det blev hur som helst en puderdosa i guld. Helt ljuvlig design på denna, än fast jag önskat att den var större. Bilderna som jag sett gav verkligen intrycket av att det skulle vara en stor puderdosa. Denna var ju yttepytte.
 
 
Pudret är dock väldigt lätt och bra, tranparent i färgen och drygt. 
 
 
Så ändå nöjd, fast den var så liten. Älskar designen.
 
 
Nästa sak jag beställde var ett rouge och läppstift i ett. 
 
 
Även här var det designen som jag föll för.
 
 
Kolla vara på denna magnifika lilla burk.
 
 
Bilderna blir som vanligt grumliga när jag laddar upp dem här (BLIR GALEN PÅ DETTA). 
 
 
Den perfekta röda färgen, ser fram emot att testa denna på kinder och läppar.
 
 
Sist men inte minst köpte jag världens finaste läppstift som kommer i sammetspåse.
 
 
Kolla bara så vacker förpackning!
 
 
Färgen jag ville ha var slut så jag bad dem skicka den rödaste de hade..
 
 
Det blev ett mörklila dock :/ Inte en färg jag skulle vilja använda, men hylsan är ju fin i alla fall. Typiskt!
 
 
Så! Pepp på nytt smink i världens finaste förpackningar!

Var alla vintagebrudar emos förr?


Jag får ofta frågan VARFÖR jag klär mig i vintage och försöker se ut som om jag levde på femtiotalet. "Varför se ut som alla andra"? Brukar jag svara oftast.. Men sen har jag tänkt efter lite.. När jag ser tillbaka på min stil, och många andra vänner som också klär sig i vintage, så börjar jag se ett mönster. Jag har ju aldrig klätt mig som alla andra, försökt "passa in" och följa modet. Nästan alla "vintage-brudar" (jo detta stämmer mer in på tjejer än killar) jag känner kommer från någon form av indie-pop-emo stil innan. Vänsterpolititiska, popare, synthare och alternativa brudar alltså. Likaså jag själv.
 
Kollagen ovan är några av de få bilder som finns från dessa tider. Vi hade inte digitalkamera hemma där i början så det är inte så mycket dokumenterat. Men jag lovar er, det var crazy bananas i klädväg. På gymnasiet hade jag till exempel vingar på ryggen var och varannan dag, alltid svarta stjärnor under ögonen, luggen var det viktigaste i livet och hade ofta träningsverk i armarna efter all tupering. Andra stilar jag gått igenom, eller kanske snarare levt igenom, nästan som en subkultur, är; flowerpower/hippie med utsvängda jeans och batik, gothare med lång skinnrock och kängor, fantasyprinsessa med hembygt aura-diadem, popare/emo med korta kjolar och mycket kajal, hade lösdreads och sjalar som kläder ett tag och nu har det väl landat i någon vintagestil från 40- till 60tal. Alltså jag älskar detta! Blir alltid så himla glad när jag går förbi kidz på stan som påminner mig om mig själv i tonåren. Samtidigt kan jag undra, vad händer härnäst?

Loppis i Brunogallerian på söndag

Hurra! Snart är det söndag och jag har höga förväntningar på att sälja kläder och prylar på Bruno vintage market. Jag är en obotlig samlare, har alltid varit, men nu är det stora rensnings-tider på gång iom flytten. Det känns väldigt skönt att få lämna vidare alla dessa klänningar som bara hänger längst in i garderoben. Jag önskar dem ett nytt liv med dans, fest och kärlek.
 
Loppisen ligger i Brunogallerian på Götgatan vid slussen.
Hoppas vi ses där!
 
 
Eftersom de flesta kläderna ligger i flyttlådor i förrådet kan jag inte visa er så mycket nu vad jag kommer ha med mig, men här är ett litet smakprov i alla fall. Ittalaporslin, retrokastruller och glas kommer också åka med.
 
Klänning nr 1 och 2 kommer finnas till salu.
 
 
Denna kofta kommer också finnas till salu. Bilder från emmydesign.se