En ny ryggsäck!

Detta är ett samarbete mellan Karolines vintage och Gustileder!
 
Nu tar vi en paus i mitt galna backpacker-liv och kollar på en ryggsäck istället. Denna skönhet fick jag för några veckor sedan av Gustileder.
 
Väskan rymmer både dator, böcker, kamera och kommer från deras kollektion Gusti nature. Det är en ekologiskt hållbar kollektion som de designat i vintage look. Jag tänker att jag kommer använda denna till alla badutflykter i sommar och till jobbet i höst.
 
Eller så kanske min snygga pojkvän lånar den och jag får gå runt med slitna tygpåsar som vanligt. Och det kanske känns ok för att han är så stilig med den! Här finner ni hemsidan och alla deras väskor om ni också är sugna på att införskaffa er en eko-skinnväska!

Wien

Efter en dag av tågåkande kom vi till Wien på kvällen. Där svidade vi om...
 
För vi skulle gå på stans äldsta jazzklubb, hurra!
 
Där spelades det mer blues än jazz och var fullt framför scenen. Vi slog oss ner i baren istället och pratade med bartendern som bjöd på ost och alla de bästa tipsen om staden.
 
Nästa morgon var vi uppe med tuppen för upptäckardag.
 
Första anhalten var Café Central.
 
Detta café öppnade 1876 och var innan dess ett börs- och bankhus.
 
Vi beställde såklart Wiener melange.
 
Fredrik var pepp att sitta på samma café som mot slutet av 1800-talet var en av Wiens främsta mötesplatser för intellektuella i staden.
 
Vi beställde in kaiserschmarrn! Som en trasig pannkaka med florsocker och russin i. Mycket gott.
 
Efter fikat tog batterierna i kameran slut, så jäkla typiskt när vi var i denna historiska stad. Men dessa två mobilbilder får vara med istället. Vi cyklade i alla fall runt hela dagen och på kvällen åkte vi ut till en liten by som heter Grinzing, här kan ni se hur otroligt mysigt det var där!
 
Nästa dag var det dags att checka ut från hostellet. Vi hade tänkt åka vidare, men var tvungna att ha morgonmöte och planera lite först. Vi har ju inte bokat eller bestämt något alls under denna resa, utan bokat boende på vägen osv.
 
Efter många om och men bestämde vi oss för att stanna i Wien en natt till. Så vi hyrde ett rum via Air bnb.
 
Sedan åkte vi ut till en slottsträdgård.
 
Mycket fint och mäktigt ställe!
 
Med den här utsikten slog vi oss ner för att läsa lite bok och äta kex.
 
Väl tillbaka i stan letade vi upp ett hus som Wittgenstein ritat, Fredrik tog idolbild.
 
Vi hade fått tips om Wiens bästa ölställe av bartendern på jazzklubben, så vi tänkte avsluta dagen där.
 
Vi följde våra vägbeskrivningar och kom till ett nöjesfält.
 
Och mitt inne bland alla karuseller låg stället.
 
Där satt vi länge och pratade om livet och resan och vad vi vill uppleva.
 
På vägen hem vandrade vi förbi stängda karuseller.
 
Och sedan var alla dagar i Wien slut.
 
Nästa dag fortsatte resan och vi unnade oss frukost på stationen.
 
Var vi hamnade sen får ni veta i nästa inlägg. (tänk er cliffhanger så som i skilda världar på 90-talet).
 

Tågluffsuppdatering!

 
Hej raringar! Det är svårt med internet och jag hinner inte uppdatera bloggen som jag tänkt. Men nu är vi framme i Slovenien i alla fall, Ljubljana närmare bestämt. Vi har rest genom Österrike och sovit i Wien och Salzburg. Idag är vi trötta efter en gårdag med enormt många intryck. Vi var på en alp-topp i storm och regn, såg absolut ingenting och var ledsna, blöta och kalla när vi kom ner. Men vi blev glada igen när vi kom fram till en liten by mellan alp-topparna som ni ser på bilderna ovanför. Alltså denna by är det vakraste jag någonsin sett! Allt detta kommer få ett eget inlägg sen, tänker att jag ska publicera dem i ordning eftersom jag har tid och internet.
 
För övrigt så har vi fått in så sjukt bra rutin på att resa runt nu. Är väldigt lugna, bokar Air bnb efter vägen och bara tar allt med ro. Det är en mäktig känsla att ha rest genom ca åtta länder på en vecka och veta att vi har tre veckor kvar. På tågen broderar jag in alla städer vi bott i och klistrar in kvitton, godispapper, servetter och sånt i en bok vi har med oss. Där skriver vi också om varje plats lite som en dagbok. Tänker att det kommer bli väldigt roligt att läsa i den om några år och drömma tillbaka.