Utelivspanelen v.8

 
Helgen vecka 8 är här, hurra! Detta innebär, för min del, sportlovshelg och ledighet hela nästa vecka. HURRA! Den här helgen bjuder på allt från popklubb och proggklubb till jazz och boogie på Chicago. Vår eminenta gäst denna vecka är självaste Pontus - Dr Pam som är stjärnan bakom bandet Dr Pam with friends som jag sjunger i. Han är pianovirtuosen som hamrar boogierytmer så fingrarna (ibland) blöder efter gig. Peppigare och trevligare person får man leta efter! Idag svarar han på frågan hur det är att spela med mig och dessutom avslöjar vi våra bästa partytricks! Nu kör vi!
 
 
ANNIKA
Vad ser du fram emot i helgen? Jag ska åka till Malmö! Smiter iväg på fredagmorgon och stannar ända till söndagkväll. Emmy har bjudit med mig på ett all female-fronted indie punk soul dance party på lördagen och det kan en ju inte missa. Så jag ser fram emot det och att hon ska mata mig med delikatesser som hon lagar. Har hört rykten om att hon redan lagt bubbel på kylning inför min ankomst.

Vilket är ditt bästa partytrick? Jag kan sjunga med stängd mun! Sådär så det låter som att någon fastnat. Jag kan även göra ett ploppande ljud som en vattenkran. Men tyvärr brukar ljudrelaterade partytrick funka rätt dåligt i och med att fest = hög ljudnivå. Så ibland drar jag till med freakshowgrejerna med en höft som knäcker och studsar till och fingrar där varje led kan böjas för sig. Ni får be om en demonstration nästa gång vi ses på fest.

 

DR PAM 

Vad ser du fram emot denna helg? Spelningen på lördag såklart, det blir fest rakt igenom. Kom!

Vilket är ditt bästa partytrick? Partytrick? Jag kan flytta blicken i en sammanhängande mjuk rörelse, någon jag hört ser jäkligt spejsat ut! Normalt flyttas blicken i snabba "hopp" (sk. sackadrörelser).

Vad är det bästa/sämsta med att spela tillsammans med Karoline? Förutom att vara sjukt musikalisk och duktig sångerska, håller Karoline alltid huvudet kallt när något strular. Hon hittar alltid en lösning (när jag får panik!)

Enda problemet med Karoline är att jag när en liten oro att hon när som helst ska svepas med på någon årslång världsturné med någon stor artist. Men jag ska nog se till
att svepa med henne först!
 
 
CLARA

Vad ser du fram emot i helgen? Jag har faktiskt bestämt att jag har utegångsförbud denna helg för jag har varit halvförkyld länge nu och tröttnar, men jag är säker på att helgen kommer bli himla fin ändå. Dels ska jag plugga på Konstfack i dag och på lördag, jag tänkte kanske kika in på SF-bokhandeln och Bokskåpets bokreor, plinka lite på pinaot och sådana där snälla saker. Tydligen finns det ett fint bibliotek en båtstation från mig också, det är hög tid att det blir besökt.

Vilket är ditt bästa partytrick? Jag har nog inget tricks-tricks, kan varken jonglera, stå på händer eller så. Men däremot är jag bra på gadgets och pynt, bygger snapsvisehäften, har sugrör hemma, nästan alltid en godis i två i handväskan om någon skulle tappa humöret och behöva piggas upp.

 

 

Om ni vill läsa om mina sjuka partytrick så kan ni klicka er in hos Annika eller Clara.

Frukosttips och en rejäl beskärning

Kolla vilken färgstark och lyxig frukost vi åt i helgen! Men VAD är det på mackan kanske ni undrar? *hoppas*!
 
Det är vegetarisk leverpastej!!!!!!!!! Ända sen jag blev vegetarian för över 10 år sedan har jag haft cravings efter leverpastej med gurka. Och nu är det möjligt! SÅ gott!
 
Jordgubbarna var fina men smakade inte så gott, så som sig bör i februari.
 
Jag hade även köpt frysta croissanter på Picard.
 
Bara att slänga in i ugnen och det kändes som vi åt frukost i frankrike.
 
När vi ätit och druckit påtår var det dags att ta sig an detta monster. En doftpelargon, Dr Westerlund, som växt sig för stor för att ha i fönstret.
 
Det känns alltid så sorgligt att klippa ner blommor tycker jag. Men det blev ett gäng sticklingar som kommer att säljas på en loppis senare i vår.
 
Sådär, nu får den plats igen och kan växa till sig på nytt.

Ett foto i timmen

Jag bestämde mig för att försöka mig på ett-foto-i-timmen för det tycker jag är roligt att läsa på andra bloggar. Vi börjar kl 08.00 med frukost. Åt knäckebröd till detta ska tilläggas.
 
Sedan var det sags att borsta ut pincurlsen och klä på sig.
 
Klockan 09.00 gick jag hemifrån för att möta upp Emma Sundh vid Tellus.
 
Vi gick hem till Therese för möte med henne och Lisa för en grej vi ska göra i Midsommarkransen i maj.
 
Klockan hann bli både 10.00 och 11.00..
 
Jag och underbara Bodil tränade på att gå bland annat.
 
Lite innan 12.00 var jag i repan för att packa ihop lite grejer inför kvällens spelning.
 
Älskade replokal! ♥
 
Vid 13.00 var jag hemma för lunch i soffan.
 
14.00 plockar jag lite med mina växter och sorterar noter.
 
15.00 - försöker sjunga igång min förkylda röst. Det gick riktigt dåligt och jag blev nervös för att inte palla tre timmars spelning samma kväll.
 
16.00 försöker jag hitta något att ha på mig. Jag har en tanke om att ha en ny (för stunden) klänning på varje spelning, bara för att få använda alla tjusigheter i garderoben som annars bara hänger där.
 
17.00 - bestämmer mig för denna is-blå skapelse med liten jacka till och underkjol.
 
18.00 - är färdigroddad och kittad med halsmedicin från apoteket och citroner i massor. (Malin sa att citroner suger upp allt slem i halsen och kan underlätta).
 
19.00 - 22.00 spelar vi.
 
Jag och mina flaxiga armar presterar med varierat resultat. Första set var svajjigt, andra börjar rösten komma igårng och tredje gick faktiskt bra. Pjuh! 
 
23.00 - Glada musikanter efter fullsatt jazzklubb och extranummer. Svettiga och lite slitna dricker vi några öl innan jag ramlar hem i säng. Klart slut på dagen!